четвер, 13 грудня 2018 р.

Які фрукти варто вживати взимку?


 Взимку наш імунітет особливо слабшає у зв’язку з недостатньою кількістю вітамінів і мінералів у організмі. Щоб вирішити дану проблему, багато людей налягають на фрукти та овочі, п’ють більше соків, приймають біологічно активні добавки або пропивають курс вітамінів у формі таблеток. Але фахівці радять заповнювати нестачу поживних речовин свіжими фруктами. Важливо – віддавати перевагу сезонним продуктамю.
Найкориснішими фруктами зими вважаються:

ЦИТРУСОВІ
Вони містять значну кількість вітаміну А, В, С а також D і PP. Грейпфрут позитивно впливає на артеріальний тиск, а апельсин нормалізує холестерин, покращує процес травлення і зміцнює імунітет.
ХУРМА
У складі цього плода також є велика кількість вітаміну А. Хурма вважається дієтичним продуктом. Вона не тільки покращує травлення, але і прискорює процеси регенерації клітин, покращує зір і навіть підвищує настрій.
ЯБЛУКА
можна вважати одним з найкращих плодів для дитини. В ньому ідеально поєднуються вітаміни, органічні кислоти, мікро – і макроелементи, натуральний цукор. Користь яблук не можна переоцінити.
Досить з’їдати одне яблуко в день, щоб зарядити організм і забезпечити природну захист від бактерій і вірусів. До того ж, цей наливна плід виконує функцію натурального сорбенту: виводить з організму шкідливі речовини, в тому числі токсини, очищає кров і лімфу, покращує роботу нирок, печінки і кишечника, поглинає холестерин.
Очищає організм від токсинів, допомагає побороти віруси і патогенні мікроорганізми, позитивно впливає на судини, нервову систему і підшлункову залозу.
ЖУРАВЛИНА
Зберігає корисні властивості навіть при заморожуванні. Володіє протизапальними властивостями, допомагає боротися з застудними захворюваннями і ГРВІ, знімає жар, зміцнює серцевий м’яз.
КІВІ
Всього один плід ківі містить в собі добову норму вітаміну С. Вважається дієтичним фруктом, разом з тим містить велику кількість вітамінів, нікотинової кислоти та інших мікроелементів. Корисний при захворюваннях серцево-судинної системи, позитивно впливає на обмінні процеси в організмі.

Які фрукти слід вживати взимку?

Зима – найкращий в році час,
Бо вже тепер ідуть до нас
І Новий рік, й Різдвяна ніч.
Зимова казка віч-на-віч.
Розкаже про чарівні двері,
Що до зимової оселі,
За нею безліч таємниць,
Веселих пустощів й дрібниць.
Гарний настрій у всіх людей,
Новий рік вже біля дверей,
Звеселяє зимова казка,
Бо на те є Божа ласка.
Гарно й весело довкола,
Та чекає нас вже школа.




неділя, 28 жовтня 2018 р.

Учні 4-Б класу разом із класним керівником і вчителем біології провели інтегроване заняття ""Постава - мова"тіла.", де з' ясували, що таке постава, які умови правильного її формування. Дізналися, як правильно стояти при спілкуванні.



неділя, 2 вересня 2018 р.

Розклад уроків на понеділок

Німеціка мова
Хімія
англійська мова
Українська література
Зарубіжна література
Біологія
Фіз.вих.

вівторок, 28 серпня 2018 р.

Канікули! Канікули!» —
Співає все навколо.
Канікули, канікули,
Канікули у школі!
А що таке — канікули?
Це літні дні барвисті,
Це час, коли нам ніколи
Хоча б на мить присісти,
Бо треба мчати босими
Наввипередки з вітром,
З густих лісів приносити
Горіхів повні відра.
Це час у річці хлюпатись,
Підсмажувати спини
І зранку в лузі слухати
Тонку струну бджолину...
Це час, коли за хлопцями
Ми скучим, як ніколи,
І нам страшенно схочеться
Скоріше знов до школи! 
(Анатолій Костецький)


  • Дорогі восьмикласники! до  школи приходимо 3 вересня


вівторок, 13 березня 2018 р.

Всеукраїнська українознавча гра "Соняшник"

«Соняшник» – щорічна гра з української мови, літератури та українознавства. Учні Заліщицької державної гімназії завжди з нетерпінням чекають на гру та з великим задоволенням беруть активну участь в ній.
        Діти з цікавістю та захопленням виконували завдання. У всіх на обличчях були посмішки. Ця гра об’єднує дітей, дає натхнення до творчості та перемоги, зацікавлює українською мовою.
        
 ***Сонячна квітка на рідній землі
                   Об’єднала сьогодні дітей.
                   На конкурс спішать вони,
                   Як на свято, повні ідей.
                   Шаради, ребуси, мовні завдання,
                   Найцікавіші загадки.
                 СИльніші покажуть свої знання,
                   Кращі мають перемогти.
        Граймо й перемагаймо разом з нами!

субота, 24 лютого 2018 р.

Звучи, Рідна мово!

Картинки по запросу виховний захід до дня рідної мови 21 лютогоУчні 3-Б класу взяли активну участь у тижні Рідної мови. 21 лютого писали  диктан єдності, малювали стінгазети, записували вислови про мову. Наступного дня гімназисти читали напам'ять вірші Лесі Українки, цитували Ліну Костенко. 23 лютого змагалися у мовному бліц-турнірі з учнями 2-А і 6-В класів і вкотре показали свої знання, повагу, любов до мови...



















Звучи, Рідна мово




  • Картинки по запросу виховний захід до дня рідної мови 21 лютого