четвер, 13 грудня 2018 р.

Які фрукти варто вживати взимку?


 Взимку наш імунітет особливо слабшає у зв’язку з недостатньою кількістю вітамінів і мінералів у організмі. Щоб вирішити дану проблему, багато людей налягають на фрукти та овочі, п’ють більше соків, приймають біологічно активні добавки або пропивають курс вітамінів у формі таблеток. Але фахівці радять заповнювати нестачу поживних речовин свіжими фруктами. Важливо – віддавати перевагу сезонним продуктамю.
Найкориснішими фруктами зими вважаються:

ЦИТРУСОВІ
Вони містять значну кількість вітаміну А, В, С а також D і PP. Грейпфрут позитивно впливає на артеріальний тиск, а апельсин нормалізує холестерин, покращує процес травлення і зміцнює імунітет.
ХУРМА
У складі цього плода також є велика кількість вітаміну А. Хурма вважається дієтичним продуктом. Вона не тільки покращує травлення, але і прискорює процеси регенерації клітин, покращує зір і навіть підвищує настрій.
ЯБЛУКА
можна вважати одним з найкращих плодів для дитини. В ньому ідеально поєднуються вітаміни, органічні кислоти, мікро – і макроелементи, натуральний цукор. Користь яблук не можна переоцінити.
Досить з’їдати одне яблуко в день, щоб зарядити організм і забезпечити природну захист від бактерій і вірусів. До того ж, цей наливна плід виконує функцію натурального сорбенту: виводить з організму шкідливі речовини, в тому числі токсини, очищає кров і лімфу, покращує роботу нирок, печінки і кишечника, поглинає холестерин.
Очищає організм від токсинів, допомагає побороти віруси і патогенні мікроорганізми, позитивно впливає на судини, нервову систему і підшлункову залозу.
ЖУРАВЛИНА
Зберігає корисні властивості навіть при заморожуванні. Володіє протизапальними властивостями, допомагає боротися з застудними захворюваннями і ГРВІ, знімає жар, зміцнює серцевий м’яз.
КІВІ
Всього один плід ківі містить в собі добову норму вітаміну С. Вважається дієтичним фруктом, разом з тим містить велику кількість вітамінів, нікотинової кислоти та інших мікроелементів. Корисний при захворюваннях серцево-судинної системи, позитивно впливає на обмінні процеси в організмі.

Які фрукти слід вживати взимку?

Зима – найкращий в році час,
Бо вже тепер ідуть до нас
І Новий рік, й Різдвяна ніч.
Зимова казка віч-на-віч.
Розкаже про чарівні двері,
Що до зимової оселі,
За нею безліч таємниць,
Веселих пустощів й дрібниць.
Гарний настрій у всіх людей,
Новий рік вже біля дверей,
Звеселяє зимова казка,
Бо на те є Божа ласка.
Гарно й весело довкола,
Та чекає нас вже школа.