неділя, 27 березня 2022 р.

 

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет розповів про завершення навчального року в умовах воєнного стану https://t.me/SerhiyShkarlet/746.

«Багато запитань отримую від дітей і батьків щодо завершення навчання та отримання документів про освіту. Наразі ми напрацьовуємо алгоритм і найближчим часом наказом Міністерства освіти і науки України будуть затверджені методичні рекомендації щодо окремих питань завершення навчального року в умовах воєнного стану», – зазначив Міністр.
Сергій Шкарлет повідомив, що в рекомендаціях буде роз'яснено процедуру видачі свідоцтв про базову та повну загальну середню освіту випускникам 9 і 11 класів. Ці документи обов’язково отримають усі випускники, незалежно від того, де вони перебувають. Зокрема, порядок урегулює отримання документів внутрішньо переміщеними здобувачами та тими, що виїхали за територію України.

понеділок, 21 березня 2022 р.

Всесвітній день поезії

 «Поезія. Таке коротке і таке змістове слово!

Вона і втішить, і пригорне, і приголубить… »

— Ліна Костенко

Весна багата на визначні події для митців слова та книголюбів. Сьогодні, 21 березня, відзначається  Всесвітній день поезії.

      За переконанням ЮНЕСКО   — організації, яка заснувала його у 1999 році, саме поезія може бути ключем до вирішення найглибших і найгостріших питань, що турбують сьогодні людство. Це свято створене, аби повернутися до традиції усних поетичних читань, всіляко сприяти розвитку поезії і відновленню її діалогу з іншими видами мистецтва.

 


Українській поетесі Ліні Костенко 92 роки

 


середа, 9 березня 2022 р.

День народження нашого Пророка

 Ім’я українця Тараса Шевченка відоме в усьому світі: у багатьох країнах йому встановлені пам’ятники, його твори перекладені чи не на всі мови світу, його ім’ям в Україні названі навчальні заклади, театри, площі, вулиці, міста.

Видатний поет став символом боротьби за свободу та незалежність не одного покоління українців. І сьогодні, у XXI столітті, коли російські загарбники вчергове намагаються знищити Україну, слова Шевченка додають сил для протистояння. Цитати Тараса Шевченка, які досі продовжують бути актуальними.

І вам слава, сині гори,
Кригою окуті.
І вам, лицарі великі,
Богом не забуті.
Борітеся — поборете!
Вам Бог помагає!
За вас правда, за вас слава
І воля святая!