Напевно всі, хто коли-небудь їв ківі, здогадалися за смаком, що в ньому є вітамін C. Однак навряд чи ви знаєте про те, що його більше, ніж у цитрусових - 92 мг в середньому плоді. У ківі є трохи вітаміну E.
Також в ківі міститься фолієва кислота (B9) і піридоксин (B6). Декілька ківі середнього розміру забезпечує чверть потреби нашого організму в фолієвій кислоті.
Залізо, йод, цинк, марганець, калій, кальцій, фосфор .. Все ці мікроелементи входять до складу ківі.В одному середньому фрукті дуже багато калію (приблизно 1/6 від добової норми), кальцію (1/20 від добової норми). Фосфору теж пристойна кількість (1/3 від добової норми).
У ківі міститься такий фермент як актінідін. Він сприяє розщепленню білків, нормалізації рівня згортання крові, позитивно впливає на систему травлення.
Ківі корисно:
- для кісток завдяки міді, що входить до складу (особливо важливо це для дітей);
- для серця - завдяки калію в м'якоті і омега-3 жирних кислот в насінні;
- для зору - входять вітаміни А і С;
- для сну - завдяки антиоксидантам і серотоніну (треба їсти протягом чотирьох тижнів по 2 ківі за годину до сну);
- для шкіри, волосся і нігтів: 1 ківі забезпечує нормою вітамінів А, С і Е, кальцію, також до його складу входять фосфор і залізо;
- для нервів - через антиоксиданти;
- для легенів - 1 фрукт в день врятує від астми, задишки і хрипів;
- для кишечника - завдяки клітковині;
- для нирок - через калій;
- для статевої системи - амінокислоти допомагають у профілактиці та лікуванні імпотенції;
- для імунітету - завдяки вітаміну С, якого в ньому більше, ніж в інших цитрусових
Немає коментарів:
Дописати коментар